• Zaterdag 12 oktober kwam SC Waarde naar de Boenze Boogerd. Waarde was goed gestart in de afgelopen wedstrijden, dus we wisten wat er te verwachten was: strijd.

    De eerste helft ging gelijk op, periodes dat Wemeldinge beter voetbalde, maar er waren ook gedeeltes van de wedstrijd dat Waarde de betere ploeg was. Voetballend waren wij de bovenliggende partij, maar door fysieke inbreng kon Waarde daar veel tegenover zetten. In de eerste 10 minuten waren er al enkele kansen voor ons, maar scoren lukte niet. Daarna kwam Waarde regelmatig gevaarlijk bij ons doel, maar ook zij kregen de bal niet echt tussen de palen en zeker niet achter doelman Jesper. Rond de 32e minuut was het enige tijd paniek in onze achterhoede, Waarde kreeg een aantal kansen en corners, maar gelukkig voor ons scoorden ze niet. In de 36e minuut viel het doelpunt wel en voor ons. Een schot van Maurick wordt door de keeper tot corner verwerkt en uit de corner schiet Björn op doel, Maarten verandert de bal van richting en de keeper is kansloos, 1-0. Dit wordt de ruststand.

    In de 2e helft gaat de wedstrijd redelijk gelijk op, met kleine kansjes aan beide zijden. Tot de 61e minuut een terugspeelbal naar Mick gegeven wordt, maar Mick verwachte dit niet en liet zich door een Waarde speler verrassen. Die had geen probleem om Jesper te passeren, 1-1. Daarna kregen we nog wel enkele kansjes om de wedstrijd te beslissen, maar ook Waarde kreeg nog kansen. Toch lukte het ons om de wedstrijd winnend af te sluiten, in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd gaf Maarten een pass op Robert die van de rechterzijde naar binnen draaide en met links een keurige schuiver in de uiterste hoek afleverde, 2 – 1.

    Misschien niet helemaal terecht, maar voetballend deden we het goed, het was moeilijker dan tegen Hoedekenskerke / Kwadendamme, maar we toonden inzet en nu ook tegen een fysiek sterke tegenstander pakken we gewoon de 3 punten. Goed gedaan jongens, doorgaan zo.