• Op 8 februari kwam Apollo '69 uit 's Gravenpolder op bezoek. Net als de thuisploeg speelt dit team een kleurloos seizoen al staan ze wel 3 plaatsen hoger op de ranglijst. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt 4 punten.

    De bezoekers waren duidelijk nog niet wakker bij aanvang van de wedstrijd, terwijl die toch pas om 15:00 uur begon. Eerst was er nog pupil van de week César Verbeken, die 3 pogingen nodig had om te scoren, maar een halve minuut later lag de bal alweer achter de Apollo-keeper. Wellicht dacht deze dat er weer een pupil van de week op hem af kwam, maar dit keer was het Maurick die uit een prachtige voorzet met een kopbal scoorde. Nog geen 5 minuten later verdubbelde de nieuwbakken vader Kevin Delgado Alves de score en hij deed dit op schitterende wijze. Op een positie 10 meter over de middellijn zag hij de doelman ver uit zijn doel staan en passeerde deze met een heerlijke boog. 2-0 na amper 6 minuten spelen, een onverwacht maar lekker begin van de wedstrijd. Helaas stopte het daarna een beetje wat Wemeldinge betreft. De passes werden onzuiverder en er kwamen nog wel wat kansjes maar echt gevaarlijk was de thuisploeg niet meer. Dat gold ook voor Apollo tot halverwege de 1e helft. Toen werden ze terug in de wedstrijd geholpen door Wemeldinge. Een onnodige overtreding op het randje van de 16 meter leidde tot een vrije trap. Deze eindigde op de lat waarna de rebound werd binnen getikt door een Apollo-aanvaller. Volgens onze grensrechter vanuit buitenspelpositie, maar scheidsrechter Houdé wou daar niets van weten. 1-1 was ook de ruststand.

    Het niveau in de 2e helft werd er niet beter op. Ook veel gele kaarten, waarvan de meeste voor rekening van de bezoekers kwamen. Ook William ontkwam niet aan een (terechte) gele prent na fors doorlopen op zijn tegenstander. De wedstrijd kon in die fase nog alle kanten op en Apollo was nog dichtbij de gelijkmaker maar de bal werd nipt naast gekopt. In de slotfase kon Wemeldinge nog een paar keer counteren en tijdens één van die gevaarlijke uitbraken werd Robert onderuit gehaald in de 16. De penalty die daarvoor terecht werd gegeven werd opgeeist door aanvoerder Kevin, die met zijn 2e van de middag de wedstrijd besliste. Eindstand 3-1.

    Volgende week Waarde uit, altijd lastig. Zeker nu omdat zij koploper S.P.S. knap op een gelijk spel wisten te houden.