• Zaterdag 7 december de laatste wedstrijd voor de winterstop. Rillandia komt op bezoek, deze competitie een ploeg met rare uitslagen, de ene week winnen ze ruim van een ploeg waar je dit niet van verwacht, maar de andere week laten ze weer punten liggen tegen zwakkere tegenstanders. Voor ons is het belangrijk om te winnen en aansluiting met de middenmoot te houden.

    De eerste helft kwam langzaam op gang, de eerste 20 minuten speelde zich voornamelijk af op het middenveld zonder dat beide ploegen kansen kregen. Maar na de 20e minuut begint Wemeldinge beter te spelen en dit leverde enkele kansen op. Uit een corner van Barrie kopte Pol net naast, een scrimmage met schoten van Maurick, Maarten en Björn leverde geen doelpunt op, een voorzet van Barrie wordt weggekopt maar de bal beland voor de voeten van William, die verwoestend uithaalt, maar de bal gaat net naast. Rillandia kreeg een paar kansen, maar Raul redde keurig of de bal ging naast. Op het eind van de eerste helft nog een voorzet (?) van Tjeu, maar de bal gaat onverwacht richting doel en de keeper redt met de voet. Dus geen doelpunten en een 0-0 ruststand.

    De 2e helft worden we gelijk teruggedrongen, Rillandia krijgt enkele grote kansen, maar weet niet te scoren, of ze schieten naast of Raul onderschept de bal. Maar dan in de 49e minuut heeft William een prima voorzet in de benen en Maurick kopt de bal in het doel, 1-0. Daarna gaan we eigenlijk telkens beter combineren en voetballen, geen lange ballen meer en geen paniekvoetbal. Tjeu gaat door aan de zijkant, speelt Maarten aan, die draait zich keurig vrij en past op Maurick die zich vrijzet voor de keeper en geen moeite heeft om de bal in het doel te schieten, 2-0. Anders gebeurde het dat we bij een voorsprong in paniek raakten, maar nu blijven we ver van ons eigen doel af voetballen. Rillandia krijgt daarna bijna geen kans meer en wij best nog wel een paar aardige kansen, vooral via de linkervleugel waar Steven een aantal goede voorzetten geeft. Uit een ervan zweeft Maurick naar de bal om hem in te koppen maar hij mist hem net. Op het eind van de wedstrijd schiet Barrie de bal nog op de paal, maar de stand verandert niet meer, 2-0.

    Keurige overwinning, jongens, dit is hopelijk het begin voor een succesvolle 2e helft van de competitie. Zeker een pluimpje voor Pol die een goede wedstrijd speelde in het centrum van de verdediging, na alles wat hij de nacht daarvoor had meegemaakt. Nu even rust en bijkomen en dan er weer vol tegenaan.