• Zaterdag 5 oktober op naar Hoedekenskerke, sportpark de Kouter. Andere jaren was de strijd tegen hun altijd om de topplaatsen, maar de leiding van hun deelde vooraf al mede dat er een 7-tal spelers niet bij waren en dat die niet volwaardig vervangen konden worden.

    Dat was de eerste helft zeker goed te zien, een echt goed voetballend Wemeldinge voerde de boventoon, zowel in spel als in kansen. Op allerlei manieren waren we op zoek naar de openingstreffer, Hoedekenskerke stelde daar eigenlijk weinig tegenover. Maar toch duurde het nog tot de 20e minuut voordat Maurick de bal bij Maarten bezorgde en die had geen moeite het net te vinden, 0-1. We gingen gewoon door met kansen creëren, maar toch duurde het tot de 40e minuut voordat de 0-2 erin ging. Een dieptepass op Barrie en met een subtiele voetbeweging verschalkte hij de keeper. Dit was ook de ruststand.

    In de 2e helft gingen we gewoon door met wat we in de eerste helft aan het doen waren, gewoon goed voetballen, alleen sloop er zo nu dan wel iets te laconiek en soms slap spel uit voort. Toch kwamen na 70 minuten en voorzet van Steven bij Maurick die 0-3 aantekende. Gelijk daarna slordig dekken en kon Hoedekenskerke doorgaan, maar de bal werd schuin vooruit gespeeld naar een speler die daarvoor stond, dus volgens eigenlijk iedereen aan de kant buitenspel (ook volgens grensrechter Gerard), maar de verder goed leidende scheidsrechter dacht daar anders over, 1-3. In het vervolg kregen we toch weer verschillende kansen om de voorsprong te vergroten, maar dat lukte niet. Tegen het eind was er nog een overtreding van Kevin die hem een gele kaart opleverde en een vrije trap tegen. Deze vrije trap was net naast de paal (doelzijde) en stuiterde vlak voordat Jesper de bal kon pakken, dus 2-3. Dit werd de eindstand.

    Volgende week komt Waarde op bezoek op de Boenze Boogerd, gewoon op dezelfde voet doorgaan dan moet dit ook weer de volle winst op gaan leveren.