• Zaterdag 2 november stond de Kanaalderby op het programma.
    Vooraf was duidelijke dat Hansweertse Boys een van de zwakkere broeders is in de vierde Klasse B, dus waken voor onderschatting was het motto. Bij de warming up ging het al mis met doelman Jesper, toen hij een bal probeerde te stoppen bezeerde hij zijn vinger. Later bleek dat deze gebroken is en een pees gescheurd, dus een hele periode verplichte rust, in ieder geval beterschap Jesper. Dies nam de positie onder de lat over.

    Wemeldinge begon goed aanvallend en zette snel druk, dit leverde gelijk enkele kansen op, al in de 8e minuut ging een voorzet van Bryan via de binnenkant van de paal in de handen van de keeper. Maar in de 11e minuut een dieptepass op Maarten en die had geen moeite het net te vinden, 1-0. Daarna bleven we redelijk voetballen, kregen enkele kansjes, en in de 35e minuut een dieptepass op Maurick die ook geen moeite had om de bal in het doel te krijgen, 2-0. Dit werd de ruststand.

    Komen we anders wel eens gemakzuchtig uit de kleedkamer om aan de 2e helft te beginnen, nu was het andersom. Barrie weet Maarten te bereiken en in de 46e minuut is het 3-0. In de 51e minuut speelt Maurick Barrie vrij en die schopt de 4-0 erin. Daarna nog enkele kansen voordat Steven een schitterende voorzet aflevert die Maarten afmaakt, 5-0. Helaas kon Dies de 0 niet houden, in de slotfase kreeg een speler van Hansweert een schietkans en hij schoot de bal hard en droog in het doel, eindstand 5-1.

    We scoorden ook nog tweemaal een buitenspel goal, iets te gretig doorgelopen om de bal in het doel te krijgen, een beetje meer geduld om de bal te krijgen en de uitslag had veel hoger uit kunnen vallen. Maar gelukkig alles weer goed opgepakt na het debacle in Kruiningen, hopelijk gaan we hier volgende week tegen Apollo op de goede manier mee verder. Apollo uit is meestal wel een angstgegner voor ons, gaan we dit doorbreken?